Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

4.08 (24 betyg)

En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 portioner
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl finhackad gul lök eller scarlottenlök
  • 1.5 msk torkad dragon
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g tunt skivad helstekt oxfilé eller rostbiff
  • 1 tunt skivad baguette
  • 4 msk olja
  • 1 krm salt
  • 10 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vinäger och vatten till bearnaisesåsen. Tillsätt lök och dragon. Låt dra 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, persilja och salt.

  2. 2

    Pensla brödskivorna med oljan, salta och lägg på plåt. Låt stå i ugnen 2–3 minuter.

  3. 3

    Lägg brödet på ett uppläggningsfat, därefter salladsblad, skivat kött, bearnaisesås, tomatskiva och toppa med rödlök och pepparrot. Häll resterande sås i en skål och servera bredvid.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktionen

    Självklart ska det vara dragon.

  • Elisabeth Nilsson

    Borde det inte i ingrediensförteckningen stå 1,5 msk DRAGON i st för oregano?