Våfflor med sidfläsk och löjrom
  • Tid 30 min

Våfflor med sidfläsk och löjrom

0 (0 betyg)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar