Våfflor med sidfläsk och löjrom

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Salta våfflor med löjrom och sidfläsk. Festligt tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med tillbehören.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Våfflor med sidfläsk och löjrom
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Salta våfflor med löjrom och sidfläsk. Festligt tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med tillbehören.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!