Våfflor med sidfläsk och löjrom

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våffelhjärtan med löjrom

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(126)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Våfflor med sidfläsk och löjrom
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våffelhjärtan med löjrom

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(126)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)