Köttfärssås och spagetti
  • Tid 25 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Köttfärssås och spagetti

3.7 (89 betyg)

Köttfärssåsen blir extra god med lite grädde och kryddad med vitlök.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14
  • Svårighetsgrad Enkel
Belugabolognese Ett vegetariskt alternativ
Grönsaksbolognese En variant med svamp och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g krossade tomater
Köttfärssås:
  • 500 g nötfärs - eller blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl grädde
Till servering:
  • 400 g pasta
  • 2 tsk olivolja
  • 30 g babyspenat
  • 4 msk hyvlad parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda i olja i den avrunna pastan.

Köttfärssås

  1. 1

    Stek lök, vitlök och färs i olja i en het stekpanna under omrörning. Tillsätt krossade tomater, grädde, buljong och oregano. Salta och peppara. Låt småkoka 10-20 minuter. Späd eventuellt med lite vatten.

Till servering

  1. 1

    Servera med hyvlad parmesanost och babyspenat.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt gärna några färska basilikablad.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

17 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Misse

    Lägg gärna i lite soja för en god smak + att köttfärssåsen får en fin färg

  • Fredrik

    Skippa saltet i köttfärssåsen. Räcker med sältan som kommer med buljongtärningen.

  • My

    Låt en bit parmesan koka med på slutet så blir den toppen!

  • Henrik

    TIllsätt champinjoner, röd paprika, squash som man fräser i stekpannan först och sedan svarta oliver och franska örtkryddor så blir den riktigt god.

Visa fler