Currykyckling

Currykyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Fruktigt gryta med kyckling, äpple och indiska kryddan curry serverad med bulgur. Enkel och snabb att laga, perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter.
  4. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2022-02-17

Jättebra o enkelt. Jag byter bulgur mot svenska kvarngryn. Bättre för miljön och Sverige och godare. Jag minskar grädde och ökar lök äpple o lägger i lite mer grönsker tex selleri morötter vitkäl låter det koka ett bra tag o kör det sedan i blendern. Det blir som en redning. Håller sedan med att lite mer curry behövs. Sen lägger jag i hela kycklingbröst frysta. Även om de är svenska kan det finnas campylobacter (fast sannolikheten är mycket mkindre) och då slipper man slabbet att skära upptinade bitar. Bröstbitarna tar jag upp efter ett tag och skär i tunna skivor. Och så fär det koka vidare. Enkelt nyttigt o got. Tycker jag.

Fredric och Astrid

2021-02-19

Jättegod, men man behöver ha mer curry! Morötter kändes överflödigt tyckte vi.

helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.

Currykyckling
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter
  • 1 tsk salt

Currykyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Fruktigt gryta med kyckling, äpple och indiska kryddan curry serverad med bulgur. Enkel och snabb att laga, perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter.
  4. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2022-02-17

Jättebra o enkelt. Jag byter bulgur mot svenska kvarngryn. Bättre för miljön och Sverige och godare. Jag minskar grädde och ökar lök äpple o lägger i lite mer grönsker tex selleri morötter vitkäl låter det koka ett bra tag o kör det sedan i blendern. Det blir som en redning. Håller sedan med att lite mer curry behövs. Sen lägger jag i hela kycklingbröst frysta. Även om de är svenska kan det finnas campylobacter (fast sannolikheten är mycket mkindre) och då slipper man slabbet att skära upptinade bitar. Bröstbitarna tar jag upp efter ett tag och skär i tunna skivor. Och så fär det koka vidare. Enkelt nyttigt o got. Tycker jag.

Fredric och Astrid

2021-02-19

Jättegod, men man behöver ha mer curry! Morötter kändes överflödigt tyckte vi.

helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.