Torsk i ugn med gräddsås

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Krämig och lättlagad fisk med grädde, senap, dragon och honung.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g torskfilé
  • 400 g potatis
  • 600 g morötter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 msk klassisk senap
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 gul lök
  • 80 g riven ost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en liten ugnsformoch salta.
  2. Skala potatis och morot. Koka i saltat vatten tillsde är mjuka.Blanda grädde, senap, honung och dragon medgrovt riven lök.
  3. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost.Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Pressa potatisoch morot och servera till fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2021-05-02

Snabbt o lätt att laga, gott, familjefavorit. Barnen som inte tycker om torsk älskar den här rätten.

Kristin

2020-12-15

Gott och väldigt lättlagat.

Annika

2018-09-09

God och lättlagad vardagsrätt!

Torsk i ugn med gräddsås
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g torskfilé
  • 400 g potatis
  • 600 g morötter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 msk klassisk senap
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 gul lök
  • 80 g riven ost
  • 0.5 tsk salt

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Krämig och lättlagad fisk med grädde, senap, dragon och honung.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en liten ugnsformoch salta.
  2. Skala potatis och morot. Koka i saltat vatten tillsde är mjuka.Blanda grädde, senap, honung och dragon medgrovt riven lök.
  3. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost.Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Pressa potatisoch morot och servera till fisken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2021-05-02

Snabbt o lätt att laga, gott, familjefavorit. Barnen som inte tycker om torsk älskar den här rätten.

Kristin

2020-12-15

Gott och väldigt lättlagat.

Annika

2018-09-09

God och lättlagad vardagsrätt!