Kikärtsgryta
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Kikärtsgryta

3.71 (134 betyg)

Veggogryta av bönor, bladspenat och tomater i kokosmjölk.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Svårighetsgrad Enkel
Linssoppa Vegetarisk soppa

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
  • 140 g bladspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.

  2. 2

    Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Supergott!

  • Tatiana

    Supergott! Som alla skrev under, lättlagat, och hakat lite kokt potatis i från tidigare tipset😊. Dock 1 tsk kajennpeppar är lite för mycket för min sma k, så det ska halveras nästan gång. Men vissa kanske älskar riktigt spisy.:)

  • ema

    Fantastiskt gott och så lätt- och snabblagat. Jag missade kajennpepparn första gången och eftersom det var så gott så har den fått utgå. Färska tomater har jag aldrig på vinterhalvåret men hela tomater från burk (utan spadet, som jag frös in för framtida bruk) går alldeles utmärkt likaså frusen bladspenat.

  • Sonja

    Mycket god! Jag lade i några kokta potatisar skurna i bitar också.

Visa fler