Tonfiskspett
  • Tid 30 min

Tonfiskspett

4.1 (10 betyg)

Utsökta grillade tonfisk- och fänkålsspett med chili-tomatsås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 stycken
  • 400 g färsk tonfisk i bitar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
Mojosås:
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Varva fisk, citron och fänkål på spett, pensla medolja och salta. Grilla 2-3 minuter per sida. Grilla inte för länge, fisken ska ha en rå kärna i mitten.

Mojosås

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till såsen, servera till fisken.

Servering

Såsen passar även till grillat nöt- eller fläskkött och att dippa saltgrillad färskpotatis i.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofia

    Fisken var obeskrivligt smaklös. Det är sista gången jag tillagar färsk tonfisk! Torr och träig. Sedan är det omöjligt att få fänkål att bli klar efter 3 min grillning. Stenhård och besk.