Turkisk köfte
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Turkisk köfte

3.61 (38 betyg)

Lammfärsbullar med smak av spiskummin, koriander, kanel och vitlök. Smakar härligt med myntayoghurt och couscous.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 10 steklökar
  • 2 msk rapsolja
Färsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 0.5 msk kanel
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
:
  • 500 g feferoni (1 burk=500g)
  • 1 granatäpple, kärnorna
Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
Servering:
  • 3 dl couscous
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg löken i kallt vatten en stund så är de lättare att skala. Lägg dem i en långpanna tillsammans med rapsolja och baka i ugnen cirka 15 minuter. Blanda färssmeten och forma avlånga köttbullar. Ta ut plåten med löken och lägg dit färsbullar och fefferoni. Stek tillsammans i ugnen ytterligare 10-15 minuter.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Garnera med kärnorna från granatäpplet och servera med myntayoghurt, couscous och eventuellt några myntakvistar

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    Supergott! Snåla inte med kryddorna. :)

  • Linnea

    Som Görsev skriver kanel och korriander används inte värst mucket i turkisk matlagning. Hennes ingredienser är Turkisk köfte, kan även använda kirmisi biber i typ chili

  • Görsev

    koriander och kanel använder man inte så mycket i matlagning i Turkiet, däremot har man spiskummin, vitlök, persilja och svartpeppar till köfte. Granat äpple använder man mer som frukt och till desserter. På sin höjd till sallader. Det är ett bra recept

  • Anna

    Jättegott!! Det här ska vi laga igen!

Visa fler