Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

4.28 (88 betyg)

En gyllengul soppa med smak av vitlök och kajenne.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 150 g getost
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter.

  2. 2

    Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.

  3. 3

    Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.

  4. 4

    Mixa eller mortla olivolja med mynta. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

23 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Jag lägger till kokosmjölk vilket blir kanon!

  • Mimi

    Kanongott!!! Rekommendera jag verkligen! Till och med två-åriga dottern åt med god aptit 😀

  • Stina

    Supergod! Lyckades frälsa en som "inte gillar getost". Myntaoljan är viktig som kontrast till getostsmaken. Glömde rosta pumpakärnor men det gör jag nästa gång.

  • Rebecca

    Myntan gör allt, skippa den inte! Soppan är rätt "tung" och myntan friskar upp och ger sötpotatisen en ny dimension. Vi använde fetaost istället för getost - funkar utmärkt!

Visa fler