Pepparkakscheesecake med citronsmak
  • Tid 20 min + tid i ugn
  • Ugn 150-225º

Pepparkakscheesecake med citronsmak

3.5 (2 betyg)

Julsen bästa efterrätt, till glöggfesten, adventsfikat eller som dessert på julbordet.

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 150-225º

Ingredienser

12 portioner
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • smulader pepparkakor till garnering
Fyllning
  • 2 ägg
  • 400 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal (endast det gula)
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Mixa pepparkakorna till ett smul i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.

  2. 2

    Tryck ut så det täcker botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 6 min på 225˚.

  3. 3

    Sänk ugnsvärmen till 150˚. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med elvisp till en jämn smet.

  4. 4

    Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, ca 25 min. Låt kallna. Smula över lite pepparkakor vid servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pia

    Underbart god, och så enkel att göra. Riktigt fräsch 😊

Liknande recept