Nacho de nuts
  • Tid 25 min + blötläggning
  • Ugn 200º

Nacho de nuts

4.56 (18 betyg)

  • Tillagningstid 25 min + blötläggning
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 240 g naturella cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 påse nachochips
  • 4 dl riven ost
  • 0.75 strimlad isbergssallad
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 0.5 tärnad gurka
  • 1 burk svarta bönor (400 g), sköljda
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 kruka koriander
Till servering:
  • 2 avokador
  • 2 dl taco salsa
  • 1 klyftad lime
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Lägg nötterna i en bunke med rikligt med kallt vatten och låt stå 6 tim i rumstemperatur eller i kylen under natten.

  2. 2

    Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Skölj nötterna och låt dem rinna av i ett durkslag någon minut. Hacka nötterna till ett smul. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tillsammans med tacokrydda under omrörning ca 5 min.

  3. 3

    Fördela nachochips på ett eller flera fat. Strö över riven ost och grädda högt upp i ugnen tills osten smält. Strö på stekt nöthack. Fördela sallad, tomater, gurka, bönor, rödlök och koriander ovanpå.

  4. 4

    Servera med mosad avokado, limeklyftor, salsa och gräddfil.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Madeleine

    Mycket gott! Glömde blötlägga nötterna men det gick bra ändå!

  • Anne-Christin

    Så sjukt gott. Jag körde nötterna i mixer tills de liknade grov köttfärs. Skivade rödlöken på tunnaste delen på mandolin. Och tog trekantiga chip med ostsmak.

  • Annie

    Jag la på löken och osten på nachochipsen och ställde sedan in ugnsformen i ugnen i ca 10 minuter, sedan strödde jag på allt annat! Riktigt gott om man föredrar tillagad lök framför rå :)