Halloumi Stroganoff
  • Tid 20 min

Halloumi Stroganoff

4.13 (119 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15
Korv Stroganoff Klassisk variant
Stroganoff med tofu Vegetariskt alternativ med tofu

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta)
  • 200 g halloumi
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Till servering:
  • 4 portioner ris
  • blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.

  3. 3

    Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, vinäger, timjan och ev socker. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Servera med ris och en blandad sallad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

18 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Otroligt gott

  • Amanda

    Mycket gott! Hade inte vinäger så hällde i en skvätt vitt vin, det funkade också fyi!

  • Lotta

    Väldigt gott och enkelt. Tog chilisås istället för tomatpuré-funkade också bra.

  • Magnus

    Gott!

Visa fler