Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål
  • Tid 20 min

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

3.82 (17 betyg)

Det här är ett kanonbra grundrecept på vegobullar som du kan kryddsätta efter säsong och smak.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g ansad grönkål eller svartkål
  • 3 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienserna utom kål och olja till en smet. Forma till runda bullar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev med mer kryddpeppar vid stekning.

  3. 3

    Strimla kålen grovt och stek i olja tills den mjuknat. Smaka av med salt.

  4. 4

    Lägg kålen på ett serveringsfat och lägg bullarna ovanpå.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stina

    Jag har fryst dessa vid flera tillfällen. Det går alldeles utmärkt.

  • Ellen

    Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker därför undrar jag: går dessa bollar att frysa?

  • Eva

    Jättegoda, passar perfekt på julbordet. Bra smet som håller ihop bra. Min man som inte är vegetarian gillade dom också.

  • Elin

    Smakade alldeles för mycket rå lök - tror de blir godare om man steker löken innan man blandar i den i smeten!

Visa fler