Vårfrittata med zucchini och örter
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Vårfrittata med zucchini och örter

3 (5 betyg)

Enkelt, gott och vackert! Frittatan med zucchini är en ny favorit på påskbordet.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 250 g zucchini
  • 2 krm salt
  • 300 g fast potatis
  • 2.5 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering:
  • 1 avokado, skivad
  • 15 rädisa, skivade
  • krasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Riv zucchinin grovt och strö över lite salt. Låt stå 5 min och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt.

  2. 2

    Skala och grovriv potatisen. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.

  3. 3

    Stek potatisen i 2 msk olivolja på låg värme ca 5 min. Använd en ugnstålig stekpanna, gärna gjutjärn, ca 24 cm i diameter. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare några minuter. Lägg över på ett fat för att svalna något.

  4. 4

    Vispa äggen lätt och blanda i ricotta, timjan, basilika, salt och peppar. Rör ner zucchini och potatis.

  5. 5

    Värm ½ msk olivolja i stekpannan och häll ner äggblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Garnera med avokado, rädisor och krasse.

Servering

Prova gärna med riven västerbottensost i. Jättegott!

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att använda en ugnsform eller en form med löstagbara kanter med ett bakplåtspapper i.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar