Paj med bär från skogen
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Paj med bär från skogen

4 (7 betyg)

Söta små pajer med mandelbotten och favoritbären.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 stycken
  • 300 g mandelmassa
  • 300 g frysta tinade skogsbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Till garnering:
  • Lite florsocker att pudra över
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Tryck ut mandelmassa i 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.

  2. 2

    Lägg bären i ett durkslag så att vätskan rinner av. Blanda bären med övriga ingredienser.

  3. 3

    Häll fyllningen i formarna och grädda tills fyllningen stelnat, ca 12 min.

  4. 4

    Låt svalna. Pudra med florsocker.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bäst är att använda non-stickformar, annars är det viktigt att formarna smörjs ordentligt!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bojan

    Tror det är bättre med en vanlig smördeg i formen och för smakens skull lite mandelmassa under bärfyllningen. Kanske också använda en stor hjärtform med löstagbar botten. Det blir enklare så än att jobba med dessa små formar även om det ser rart ut!

  • Katla

    Håller med Pekka nedan, de är goda, men jag håller också med de som tycker de var svåra att får ur formen. Vi gjorde dem i mandelmusselformar i brist på annat, men skulle helst haft en liten pajform med löstagbar botten från hus-modern.se.

  • pekka

    ihan helvetti hyvä

  • Lillis

    Såg så gott och enkelt ut, men mandelmassan blev så hård (precis som för Mona här ovan) att det varken gick att äta den eller få ut den ur formen. Synd, men fyllningen var god iaf

Visa fler