Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål
  • Tid 35 min

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

4.6 (5 betyg)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.

  2. 2

    Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.

  3. 3

    Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.

  4. 4

    Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar