Linssallad med lax
  • Tid 25 min

Linssallad med lax

4 (7 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk cajunkrydda
  • 1 msk olja
Linssallad:
  • 2 dl torra gröna linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tunt strimlade blekselleri stjälkar
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 50 g rucola
  • 150 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.

Linssallad

  1. 1

    Blanda ihop linser med balsamvinäger och olivolja i en bunke. Lägg ner blekselleri, tomater och rucola. Smula ner fetaosten grovt.

Lax

  1. 1

    Skär laxen i kuber och blanda runt med cajunkrydda och salt i en skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxen runtom cirka 3 minuter. Laxen får gärna vara lite rå i mitten.

  2. 2

    Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med laxen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd linser på burk om du vill spara lite tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • jan josefson

    maten var god.jk.

  • Britta/Webbredaktionen

    Du har helt rätt. Vi har tagit bort den därifrån.

  • Martina

    Det är säkert en jättegod rätt, men kanske inte ska finnas under rubriken "Världens godaste VEGOrätter".