Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr
  • Ugn 150º
  • Svårighetsgrad Medel

Kladdig brownie med mjölkchokladglasyr

4.14 (49 betyg)

Härlig kaka för dig som älskar choklad.

  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 150º
  • Svårighetsgrad Medel

Tillagningstid: 1 timme och 15 minuter

Ingredienser

25 bitar
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkat pulverkaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
Glasyr:
  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 msk starkt kaffe
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl florsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
Topping:
  • 25 g hackad choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

  2. 2

    Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

  3. 3

    Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Glasyr

  1. 1

    Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen.

Topping

  1. 1

    Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vatten och choklad är fiender. Smält chokladen i ett vattenbad som sjuder och sätt gärna plastfolie över bunken så att vattenångan inte kommer i kontakt med chokladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

66 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cookie Mos

    mums! :) :) :) :) :) :) 10 av 5 stjärnor får den!!!!!!!!!!!! muuuucket kakao i blir gottttt! gooottttttttttttttttttttttttt

  • Linn

    Älskar kakan hade den inne i 20 min.

  • coco

    jag älskar den här kakan, jag väljer att servera den med krossade nötter på istället för choklad, jag tycker att det lättar upp och gör den ännu godare!

  • D

    Tyckte den blev väldigt mäktig. Använde dock bakchoklad istället för riktig mjölkchoklad.

Visa fler