Fyllda bröd på plåt med tomater
  • Tid 3 tim
  • Ugn 200º

Fyllda bröd på plåt med tomater

3 (6 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar