Frasiga majsvåfflor
  • Tid 30 min

Frasiga majsvåfflor

3.13 (31 betyg)

För att få riktigt släta och proffsiga våfflor så är majsstärkelse ett bra alternativ till vetemjöl.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 stycken
  • 3 dl majsena
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda maizena, bakpulver och salt. Vispa i mjölken lite i taget tills det är en jämn våfflelsmet. Tillsätt ägg och det mesta av smöret.

  2. 2

    Pensla laggen med lite av smöret före första gräddningen. Lägg på cirka 0,5 dl smet åt gången och grädda till gyllengula frasiga våfflor.

Servering

Servera med t.ex. rostade hasselnötter, chokladsås och chili, eller rivet äpple, yoghurt och kardemumma.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar