Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

4.75 (4 betyg)

Såå gott med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko ströbröd
Picklad rödlök:
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl neutral olja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Picklad rödlök:

  1. 1

    Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.

Kaprismajonnäs:

  1. 1

    Mixa ägggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.

  2. 2

    Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme 2–4 min per sida till fin och krispig yta.

  3. 3

    Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs och picklad rödlök.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Servera gärna med grön- eller svartkål hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar