Vegetarisk nachoplåt med goda toppings

Snabb och god lunch – eller varför inte till fredagsmyset?

Ingredienser (2 portioner)

  • ½ påse nachochips
  • 2 dl riven ost
  • 1½ dl majs
  • smör till stekning
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 frp kokta svarta bönor, avsköljda (ca 400 g)
  • flingsalt

Till servering:

  • jalapeños
  • tacosalsa eller tärnad tomat
  • gräddfil
  • ev. färsk koriander och/eller limeklyftor


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Fördela nachochips på en ugnsplåt. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills osten har smält.

3. Stek majsen i smör till gyllene färg.

4. Stek lök med de torra kryddorna i olja tills det börjar dofta. Tillsätt bönorna och stek vidare. Mosa bönorna lätt.

5. Strö över majs och bönor på chipsen. Toppa med jalapeños, salsa, gräddfil och ev. koriander. Servera ev. med limeklyftor.