Krämig sparrispasta
Sparris, lagrad ost och äggula – den här ”våriga” pastan slänger du snabbt ihop till en smarrig lunch eller middag.

Ingredienser (2 portioner)
- 160 g fettuccine
- 1 knippe grön sparris
- 2 äggulor
- 2 dl finriven västerbottensost eller annan lagrad ost
- 2 msk vatten
- 2 msk grädde
- ½ tsk svartpeppar
- ½ msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
- ½ tsk flingsalt
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär resten i mindre bitar.
3. Blanda ihop äggulor, ost, vatten, grädde och svartpeppar.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen 2 minuter. Tillsätt vitlök och salt. Ta bort pannan från värmen.
5. Lägg ner den nykokta pastan i stekpannan och häll över såsen. Vänd runt och smaka ev. av med mer salt.