Krämig sparrispasta

Sparris, lagrad ost och äggula – den här ”våriga” pastan slänger du snabbt ihop till en smarrig lunch eller middag.

Ingredienser (2 portioner)

  • 160 g fettuccine
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 äggulor
  • 2 dl finriven västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 2 msk vatten
  • 2 msk grädde
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • ½ tsk flingsalt

 Gör så här: 

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär resten i mindre bitar.

3. Blanda ihop äggulor, ost, vatten, grädde och svartpeppar.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen 2 minuter. Tillsätt vitlök och salt. Ta bort pannan från värmen.

5. Lägg ner den nykokta pastan i stekpannan och häll över såsen. Vänd runt och smaka ev. av med mer salt.