Fritters med zucchini, parmesan och tomatsalsa

Frasiga fritters (biffar) med zucchini, chili och parmesan som serveras med en härlig tomatsalsa på solmogna tomater och basilika. Perfekt som lunch eller middag men också trevliga att servera ljumna på buffébordet.

Ingredienser (2 portioner)

  • 400 g zucchini
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 100 g riven parmesanost (eller annan lagrad ost)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja till stekning
  • 1 tsk salt

Tomatsalsa

  • en kvist små tomater (eller två stora)
  • en halv kruka färsk basilika
  • crema di balsamico (balsamvinägerreduktion)
  • en skvätt olivolja

 Gör så här: 

1. Riv zucchini grovt på rivjärn. Lägg ner rivet i en skål och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.

 2. Hacka salladslöken och chilin fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet. 

3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca. 6 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida.

 4. Skär tomaterna i kvartar och blanda med en halv kruka hackad basilika, crema di balsamico och lite olivolja. Smaka ev. av med salt.

Tips! Vill du ha en lite fylligare måltid kan biffarna serveras med exempelvis ris eller bulgur.