Grillade croissanter med nektariner och glass

Lagom till att varmrätten är grillad och klar brukar glöden vara ultimat. Ta tillvara på den – grilla nektariner (eller annan frukt) till desserten! Nektarinerna får en härligt söt och nästan karamelliserad ton.

Ingredienser (2 portioner)

  • 2 croissanter
  • 2-4 nektariner
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 liter vaniljglass
  • ev mynta, citron eller lime

Gör så här:  

1. Skär nektarinerna i bitar (inte för små, då ramlar de ner genom grillgallret). Grilla till fin färg och något mjuk. Skär ev. i mindre bitar.

2. Dela croissanterna på mitten och grilla, med snittytan ner, till fin färg.

3. Lägg upp croissanterna på två tallrikar och lägg på nektarinerna och en kula glass. Ringla över lite honung och toppa gärna med strimlad färsk mynta eller några stänk saft från en citron eller lime.