
Matig quesadilla
En matig quesadilla fylld med linser, riven ost, basilika och helgens charkrester. Servera med krispig sallad för en snabb och mättande lunch.
Ingredienser (2 portioner)
- Tortillabröd
- Linser på tetra
- Riven hushållsost
- Valfri ost eller chark som är kvar från helgen (feta, chevre, brie, chorizo)
- Tomat
- Rödlök
- Basilika
Så här gör du:
- Hacka lök, basilika och tomat och lägg i en skål.
- Vänd ner linser, riven ost och valfri ost eller chark som är kvar från helgen. Blanda ihop fyllningen.
- Fyll ena halvan av tortillabrödet rikligt med fyllningen. Vik över den andra halvan av brödet och tryck till.
- Stek på båda sidorna i en torr panna på medelvärme. Quesadillan är klar när den fått fin färg på båda sidorna och osten smält.
- Servera med sallad.