Matig quesadilla

En matig quesadilla fylld med linser, riven ost, basilika och helgens charkrester. Servera med krispig sallad för en snabb och mättande lunch.

Ingredienser (2 portioner)

  • Tortillabröd
  • Linser på tetra
  • Riven hushållsost
  • Valfri ost eller chark som är kvar från helgen (feta, chevre, brie, chorizo)
  • Tomat
  • Rödlök
  • Basilika

Så här gör du:

  1. Hacka lök, basilika och tomat och lägg i en skål.
  2. Vänd ner linser, riven ost och valfri ost eller chark som är kvar från helgen. Blanda ihop fyllningen.
  3. Fyll ena halvan av tortillabrödet rikligt med fyllningen. Vik över den andra halvan av brödet och tryck till.
  4. Stek på båda sidorna i en torr panna på medelvärme. Quesadillan är klar när den fått fin färg på båda sidorna och osten smält.
  5. Servera med sallad.