Parmesanpotatis med lax

Krossad potatis i ugn med parmesan som serveras med kallrökt lax och en sås med crème fraîche och citron. En lunch som sätter guldkant på vardagen!

Ingredienser (2 personer)

  • ca 8 kokta potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • flingsalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 30 g grönkål
  • ½ msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 250° grilleffekt.
  2. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Tryck till dem så de krossas. Ringla över olivolja och toppa med parmesan och flingsalt.
  4. Rosta potatisarna i övre delen av ugnen till de är genomvarma, ca 4 min.
  5. Blanda crème fraiche med finrivet skal och lite av saften från ½ citron.
  6. Krama grönkål med olivolja, finrivet skal och saft av ½ citron, salt och peppar.
  7. Servera potatis med grönkål, kallrökt lax och crème fraiche.