
Parmesanpotatis med lax
Krossad potatis i ugn med parmesan som serveras med kallrökt lax och en sås med crème fraîche och citron. En lunch som sätter guldkant på vardagen!
Ingredienser (2 personer)
- ca 8 kokta potatisar
- 1 msk olivolja
- 1 dl finriven parmesan
- flingsalt
- 1 dl crème fraiche
- 1 citron, finrivet skal och saft
- 30 g grönkål
- ½ msk olivolja
- 200 g kallrökt lax
- salt och peppar
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 250° grilleffekt.
- Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck till dem så de krossas. Ringla över olivolja och toppa med parmesan och flingsalt.
- Rosta potatisarna i övre delen av ugnen till de är genomvarma, ca 4 min.
- Blanda crème fraiche med finrivet skal och lite av saften från ½ citron.
- Krama grönkål med olivolja, finrivet skal och saft av ½ citron, salt och peppar.
- Servera potatis med grönkål, kallrökt lax och crème fraiche.