
Snabb gazpacho
Kall gazpacho för varma dagar. Servera tillsammans med knapriga krutonger, räkor och koriander eller fetaost, linser och basilika.
Ingredienser till gazpacho (ca 6 dl)
- 3 tomater
- ½ gurka
- 1 färsk paprika eller 1 paprika på burk
- 1 knipplök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk balsamvinäger
- ½ msk honung
- ½ dl olivolja
- 1 msk grönsaksfond
- 1-2 tsk sambal olek
Övriga ingredienser
- Bröd (ta gärna överblivna kanter du har hemma)
- Torkad timjan
- Vitlök
- Räkor
- Koriander
- Kokta linser
- Fetaost
- Basilika
Så här gör du:
- Mixa alla ingredienser till gazpachon.
- Riv sönder brödet och stek det i lite olivolja med timjan och vitlök. Låt svalna något.
- Hacka koriander eller basilika grovt.
- Lägg upp räkor och koriander eller fetaost, linser och basilika i en skål. Häll på gazpachon och toppa med brödkrutongerna.