Snabb gazpacho

Kall gazpacho för varma dagar. Servera tillsammans med knapriga krutonger, räkor och koriander eller fetaost, linser och basilika.

Ingredienser till gazpacho (ca 6 dl)

  • 3 tomater
  • ½ gurka
  • 1 färsk paprika eller 1 paprika på burk
  • 1 knipplök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1-2 tsk sambal olek

Övriga ingredienser

  • Bröd (ta gärna överblivna kanter du har hemma)
  • Torkad timjan
  • Vitlök
  • Räkor
  • Koriander
  • Kokta linser
  • Fetaost
  • Basilika

Så här gör du:

  1. Mixa alla ingredienser till gazpachon. 
  2. Riv sönder brödet och stek det i lite olivolja med timjan och vitlök. Låt svalna något.
  3. Hacka koriander eller basilika grovt.
  4. Lägg upp räkor och koriander eller fetaost, linser och basilika i en skål. Häll på gazpachon och toppa med brödkrutongerna.