Tuna melt med sötpotatis
En matig version av tuna melt med smält ost över en bakad sötpotatis. Gör du sötpotatisen i micron är detta en supersnabb hemmalunch!
Ingredienser (2 portioner)
- 4 små sötpotatisar (eller två stora, men öka då tiden i micron till ca 5 minuter)
- 1 burk tonfisk (i vatten eller olja)
- 1 liten rödlök
- 1/2 chili (eller 1 tsk tabasco)
- 2 msk majonäs
- 1 msk kapris
- 1/2 citron (rivet skal samt saft)
- Salt
- 1,5 dl ost
Så här gör du:
- Gör hål med en gaffel i sötpotatisen. Lägg potatisarna i micron i ca 3 minuter på högsta effekt.
- Hacka lök och chili.
- Blanda tonfisk, lök, chili, majonäs, kapris och citron. Smaka upp med salt.
- Ta ut potatisen och gör ett snitt i den. Tryck till så att du får en öppning (var försiktig, potatisen är väldigt varm). Fyll på med röra och toppa med ost.
- Sätt tillbaka potatisen i micron i 30 sekunder tills osten smält.
- Servera med strimlad kål och ruccola som du pressat lite citron över och smakat upp med salt.