Tuna melt med sötpotatis

En matig version av tuna melt med smält ost över en bakad sötpotatis. Gör du sötpotatisen i micron är detta en supersnabb hemmalunch!

Ingredienser (2 portioner)

  • 4 små sötpotatisar (eller två stora, men öka då tiden i micron till ca 5 minuter)
  • 1 burk tonfisk (i vatten eller olja)
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 chili (eller 1 tsk tabasco)
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk kapris
  • 1/2 citron (rivet skal samt saft)
  • Salt
  • 1,5 dl ost

Så här gör du:

  1. Gör hål med en gaffel i sötpotatisen. Lägg potatisarna i micron i ca 3 minuter på högsta effekt.
  2. Hacka lök och chili.
  3. Blanda tonfisk, lök, chili, majonäs, kapris och citron. Smaka upp med salt.
  4. Ta ut potatisen och gör ett snitt i den. Tryck till så att du får en öppning (var försiktig, potatisen är väldigt varm). Fyll på med röra och toppa med ost.
  5. Sätt tillbaka potatisen i micron i 30 sekunder tills osten smält.
  6. Servera med strimlad kål och ruccola som du pressat lite citron över och smakat upp med salt.