Snabb kycklingschnitzel

Schnitzel görs ofta på kalv- eller fläskkött som du bankar ut. Men vi har valt att göra den här schnitzeln på tunna skivor kyckling. Snabbare och minst lika gott! Vi serverar den med groddar, sockerärtor och det klassiska tillbehöret kapris.

Ingredienser (2 portioner)

  • Smör och olja till stekning
  • Kycklingfilé i tunna skivor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl panko ströbröd
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 ask groddar
  • 2 msk kapris
  • 1 citron

Så här gör du:

  1. Vänd kycklingskivorna i ägg och sedan ströbröd.
  2. Stek i smör och olja. Salta och peppra.
  3. Lägg sockerärtorna i en skål med lite vatten och salt. Täck med plast och micra i ca 30 sek. Häll av vattnet och blanda med groddar.
  4. Servera schnitzeln med kapris, pressad citron och grönsakerna.