Snabb bibimbap

En snabblagad och mättande bibimbap med couscous, stekta ägg och sesamgroddar. Servera med krispiga grönsaker, kimchi, jordnötter och en stark srirachamajo.

Ingredienser (2 portioner)

  • 2 portioner couscous (enligt förpackningen)
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 dl böngroddar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl kimchi
  • 1/2 dl jordnötter
  • Srirachasås (alternativt färdigblandad srirachamajo)
  • Koriander (valfritt)
  • Sesamfrön (valfritt)
  • Kristiga grönsaker du har i kylen (till exempel gurka, rädisor eller morot)

Så här gör du:

  1. Tillred couscousen enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Stek äggen och salta.
  3. Blanda böngroddas med sesamolja, japansk soja och eventuellt sesamfrön.
  4. Skär upp grönsakerna.
  5. Häll upp couscousen i en skål och toppa med alla ingredienser.
  6. Avsluta med att ringla över srirachasås eller srirachamajo, strö över jordnötter och toppa med koriander.