
Laxbowl med nudlar
Fräsch laxbowl med snabbstekt lax, glasnudlar, krispiga grönsaker och en härlig dressing med asiatiska smaker. Servera med sesamfrön och mycket koriander!
Ingredienser
- 100 g glasnudlar
- 250 g lax
- 1 dl edamamebönor
- 2 dl strimlad rotfruktsblandning
- 2 dl groddar
- 2 msk sesamfrön
- 1 tsk mald ingefära
- 1/2 tsk salt
- Ev chili och vitlöksklyfta
- Koriander
Dressing
- 1 msk sweet chili
- 1 1/2 msk japansk soja
- 1 pressad lime
- 1 tsk sesamolja
Så här gör du:
- Tärna laxen.
- Häll kokhett vatten över nudlarna och låt stå ca 2 min.
- Stek laxen med salt, sesamfrön, ingefära, chili och vitlök i ca 2 min.
- Vänd ner edamamebönorna med laxen så de blir varma.
- Blanda ihop dressingen.
- Lägg upp nudlar, lax, edamamebönor, rotfruntsblandning och groddar i två portionsskålar, häll på dressingen och servera med koriander.