Laxbowl med nudlar

Fräsch laxbowl med snabbstekt lax, glasnudlar, krispiga grönsaker och en härlig dressing med asiatiska smaker. Servera med sesamfrön och mycket koriander!

Ingredienser 

  • 100 g glasnudlar
  • 250 g lax
  • 1 dl edamamebönor
  • 2 dl strimlad rotfruktsblandning
  • 2 dl groddar
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • Ev chili och vitlöksklyfta
  • Koriander

Dressing

  • 1 msk sweet chili
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk sesamolja

Så här gör du:

  1. Tärna laxen.
  2. Häll kokhett vatten över nudlarna och låt stå ca 2 min.
  3. Stek laxen med salt, sesamfrön, ingefära, chili och vitlök i ca 2 min.
  4. Vänd ner edamamebönorna med laxen så de blir varma.
  5. Blanda ihop dressingen.
  6. Lägg upp nudlar, lax, edamamebönor, rotfruntsblandning och groddar i två portionsskålar,  häll på dressingen och servera med koriander.