Varm räksallad

Älskar du räksallad, men vill ha något lite mer värmande till lunch? Testa varm räksallad med stekt potatis och grönkål, pocherat ägg och pepparrot!

Ingredienser (2 portioner)

  • 3 kokta potatisar
  • 70 g grönkål
  • 1 salladslök
  • 1 avokado
  • 50 g tomater
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 ägg
  • 1 msk ättika 24 %
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • Olja
  • Salt
  • Peppar

Så här gör du:

  1. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Gör en virvel i vattnet med en sked. Knäck ägget, släpp det nära vatten så det vänds ner i vivelns mitt. Låt ägget pochera i 3 min.
  2. Stek grönkål och potatis i bitar tills de blir varma och får lite yta. Salta och peppra.
  3. Fördela grönkålsmixen samt avokado, tomater, salladslök och räkor på två tallrikar. Toppa med det pocherade ägget, riven pepparrot, olja, salt, peppar och citron.