
Varm räksallad
Älskar du räksallad, men vill ha något lite mer värmande till lunch? Testa varm räksallad med stekt potatis och grönkål, pocherat ägg och pepparrot!
Ingredienser (2 portioner)
- 3 kokta potatisar
- 70 g grönkål
- 1 salladslök
- 1 avokado
- 50 g tomater
- 2 dl skalade räkor
- 2 ägg
- 1 msk ättika 24 %
- 2-3 msk riven pepparrot
- Olja
- Salt
- Peppar
Så här gör du:
- Koka upp 1 liter vatten och tillsätt ättika och 1 tsk salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Gör en virvel i vattnet med en sked. Knäck ägget, släpp det nära vatten så det vänds ner i vivelns mitt. Låt ägget pochera i 3 min.
- Stek grönkål och potatis i bitar tills de blir varma och får lite yta. Salta och peppra.
- Fördela grönkålsmixen samt avokado, tomater, salladslök och räkor på två tallrikar. Toppa med det pocherade ägget, riven pepparrot, olja, salt, peppar och citron.