Nektarinsalsa med bakad fetaost

Fantastiskt god salsa som serveras till fetaost som har bakats lätt i ugnsfast form på grillen. Passar som förrätt eller som tillbehör till grillat.

Ingredienser (2 portioner)

  • 150 g fetaost
  • 2 nektariner
  • 0,5–1 röd chili, finhackad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0,5 kruka basilika eller mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Dela nektarinerna på mitten och ta bort kärnan. Grilla nektarinerna till fin färg och ljumna rätt genom.

2. Skär i mindre bitar och vänd ihop med resten av ingredienserna.

3. Lägg fetaosten på ett ugnsfast fat och ställ fatet på grillen en liten stund så att osten blir ljummen eller något varm (det får inte vara för varm glöd).

4. Skeda över salsan och servera.