
Grönkålspasta
Krämig tortellini med grönkål, valnötter och ädelost. En riktigt snabb lunch med alla julsmaker i en härlig pastasås späckad med järn och vitaminer.
Ingredienser (2 portioner)
- 1 msk olja
- 100 g grönkål
- 1 paket fylld färskpasta
- 2 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl vispgrädde
- 1/4 citron (skal och saft)
- 60 g ädelost
- 1/2 dl hackade valnötter
- Salt och peppar
Så här gör du:
- Koka upp saltat vatten.
- Dra bort grönkålsbladen från stammen. Koka pasta och grönkål i 2 min.
- Hacka lök och riv vitlök. Stek tills de har mjuknat.
- Tillsätt grädde och citron. Salta och peppra. Koka ihop under 1 min.
- Tillsätt den kokta pastan och grönkålen. Vänd ihop med såsen och fördela ost och valnötter över.