Grönkålspasta

Krämig tortellini med grönkål, valnötter och ädelost. En riktigt snabb lunch med alla julsmaker i en härlig pastasås späckad med järn och vitaminer.

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 msk olja
  • 100 g grönkål
  • 1 paket fylld färskpasta
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/4 citron (skal och saft)
  • 60 g ädelost
  • 1/2 dl hackade valnötter
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Koka upp saltat vatten.
  2. Dra bort grönkålsbladen från stammen. Koka pasta och grönkål i 2 min.
  3. Hacka lök och riv vitlök. Stek tills de har mjuknat.
  4. Tillsätt grädde och citron. Salta och peppra. Koka ihop under 1 min.
  5. Tillsätt den kokta pastan och grönkålen. Vänd ihop med såsen och fördela ost och valnötter över.