Piadina med mozzarella och soltorkad tomat

Piadina är ett italienskt tunt bröd som passar perfekt att fylla med gårdagens rester. Med en fräsch fänkålssallad blir det en mättande lunch!

Ingredienser (2 portioner)

2 Piadina

1 ½ dl creme av soltorkade tomater, pesto eller smaksatt färskost

4 skivor prosciutto eller parmaskinka

1 paket mozzarella (125 g)

1 msk olja, till stekning

Fänkålssallad

½ fänkål

35 g rucola

½ citron, pressad saft

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

 

Gör så här

1. Bred tomatkrämen så det täcker 2 piadinas. 

2. Lägg skinka på ena halvan av bröden. Dra isär mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Vik över andra delen av brödet till en halvmåne. Stek i olja på båda sidor till fin färg och tills osten smält.

3. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin, och vänd varsamt runt med rucola, citronsaft, olja, salt och peppar. Servera salladen till piadinan.

Tips!

Du kan också använda tortillabröd eller tunnbröd. Fyll med det du har hemma.