
Banh mi - vietnamesisk baguette
Banh mi är en vietnamesisk krispig baguettemacka som ofta är fylld med grönsaker, koriander, chili, majonäs och något typ av kött. I den här varianten har vi ersatt köttet med stekt halloumi.
Ingredienser (2 portioner)
- 1 stor baguette
- 100 g strimlade grönsaker (morötter, broccoli, rödbetor eller liknande grönsaker)
- 2 msk honung
- 2 msk ättika
- 1 dl vatten
- 1 msk ljus soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 paket halloumi
- Olja till stekning
- Rostad lök
- Koriander
- Srirachamajo
Så här gör du:
- Koka upp honung, ättika, vatten, soja och sesamolja i en kastrull. Tillsätt grönsakerna, dra av kastrullen från plattan och låt stå en stund. Häll sedan av lagen.
- Skär halloumin i skivor. Stek i olja på hög värme till gyllene yta. Vänd och stek på andra sidan till fin yta. Sänk sedan värmen så att osten blir genomvarm.
- Värm baguetten, skär i två delar och sedan längs med långsidan.
- Fyll baguetten med grönsaker, halloumi, rostad lök, koriander och srirachamajo.