Banh mi - vietnamesisk baguette

Banh mi är en vietnamesisk krispig baguettemacka som ofta är fylld med grönsaker, koriander, chili, majonäs och något typ av kött. I den här varianten har vi ersatt köttet med stekt halloumi.

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 stor baguette
  • 100 g strimlade grönsaker (morötter, broccoli, rödbetor eller liknande grönsaker)
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 paket halloumi
  • Olja till stekning
  • Rostad lök
  • Koriander
  • Srirachamajo

Så här gör du:

  1. Koka upp honung, ättika, vatten, soja och sesamolja i en kastrull. Tillsätt grönsakerna, dra av kastrullen från plattan och låt stå en stund. Häll sedan av lagen.
  2. Skär halloumin i skivor. Stek i olja på hög värme till gyllene yta. Vänd och stek på andra sidan till fin yta. Sänk sedan värmen så att osten blir genomvarm.
  3. Värm baguetten, skär i två delar och sedan längs med långsidan.
  4. Fyll baguetten med grönsaker, halloumi, rostad lök, koriander och srirachamajo.