Smashed burger "Greek style"

Med ”smashtekniken” – som innebär att du pressar ner burgaren mot en het panna – får du en otrolig stekyta. Här en burgare med Greklandsinspirerade tillbehör.

Ingredienser (2 portioner)

  • 250 g nötfärs, gärna Änglamark
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ msk smör
  • 1 grillad paprika på burk, delad
  • 2 skivor rödlök
  • Sallad
  • Hamburgerbröd

Tzatziki:

  • 1/3 gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Skala gurkan om du vill, men inget måste. Riv den grovt och salta. Krama ur vätskan och blanda med yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

2. Forma färsen till två bollar. Lägg ner bollarna i en het stekpanna med en klick smör och tryck ut dem med en stekspade, en tallrik, en burgarpress eller något annat platt. Salta och peppra. Stek till fin färg och vänd. Krydda andra sidan och stek till fin färg.

3. Fyll bröden med sallad, burgare, paprika, lök och tzatziki.