Våffla med fetaostkräm och tomater
En frasig våffla blir lätt en snabb lunch med en magiskt god fetaostkräm!

Ingredienser (2 portioner)
- våffelsmet eller 4 färdiggräddade våfflor
- 2 tomater, skivade
- 8 skivor italiensk salami
- basilikablad
- olivolja
- svartpeppar
Fetaostkräm:
- 3 msk olivolja
- 1-2 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 75 g fetaost
- 1½ dl yoghurt (10%)
- salt och svartpeppar
Gör såhär:
1. Blanda ihop en våffelsmet enligt ditt favoritrecept eller anvisningen på förpackningen.
2. Stek vitlöksklyftorna i oljan på medelvärme tills det doftar och de fått fin färg. Ta av från värmen och lyft ur vitlöksklyftorna.
3. Lägg fetaost och yoghurt i en skål och häll över vitlöksoljan. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och svartpeppar.
4. Grädda våfflorna frasiga. Servera med fetaostkräm och toppa med tomater, salami och basilika. Droppa över lite olja och dra ett varv med pepparkvarnen.