Gnocchi med pumpapesto

Nykokt färsk gnocchi med en hackad pesto gjord på pumpakärnor, vitlök och basilika. Vänd ner små tomater och rikligt med ost så har du en kanonlunch!

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 paket färsk gnocchi
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 mozzarella
  • 1/2 kruka basilika
  • 150 g små tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g parmesan
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Koka gnocchin enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Rosta pumpakärnor i en varm stekpanna tills de får fin färg. 
  3. Hacka basilika, dela tomaterna, riv isär mozarellan, riv parmesan och vitlöken.
  4. Tillsätt olivolja och vitlök till stekpannan. Rör runt.
  5. Tillsätt gnocchi, mozzarella, tomater, basilika och parmesan till stekpannan. Rör runt och låt osten smälta.
  6. Krydda med salt och peppar.