
Fried rice
Fried rice är precis vad det låter som. Stekt ris, oftast i kombination med ägg och grönsaker, kött eller skaldjur. Det här är vår mumsiga och supersnabba variant.
Ingredienser (2 portioner)
- 1/2 dl neutral olja
- 100 g blomkål
- 4 salladslökar
- 1 stor vitlöksklyfta (pressad eller hackad)
- 3 ägg
- 1/2 chili
- 5 dl kokt basmatiris
- Eventuellt lite räkor eller annan rest (tillsätt dessa så de värms)
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk ljus soja
- 2 tsk fisksås
- 1 lime (saften)
- Jordnötter
- Koriander
Så här gör du:
- Blanda sesamolja, soja, fisksås och lime till en dressing.
- Stek blomkål, salladslök och vitlök i neutral olja i 2 minuter.
- Vänd ihop äggen i en skål med en gaffel.
- Tillsätt ris och chili i stekpannan.
- Gör en grop i mitten av stekpannan. Häll ner äggen och vänd runt försiktigt. När äggen har blivit en lös omelett vänd ihop dem med riset och häll över dressingen.
- Servera med koriander och jordnötter.