Fried rice

Fried rice är precis vad det låter som. Stekt ris, oftast i kombination med ägg och grönsaker, kött eller skaldjur. Det här är vår mumsiga och supersnabba variant.

Ingredienser (2 portioner)

  • 1/2 dl neutral olja
  • 100 g blomkål
  • 4 salladslökar
  • 1 stor vitlöksklyfta (pressad eller hackad)
  • 3 ägg
  • 1/2 chili
  • 5 dl kokt basmatiris
  • Eventuellt lite räkor eller annan rest (tillsätt dessa så de värms)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 2 tsk fisksås
  • 1 lime (saften)
  • Jordnötter
  • Koriander

Så här gör du:

  1. Blanda sesamolja, soja, fisksås och lime till  en dressing.
  2. Stek blomkål, salladslök och vitlök i neutral olja i 2 minuter.
  3. Vänd ihop äggen i en skål med en gaffel.
  4. Tillsätt ris och chili i stekpannan.
  5. Gör en grop i mitten av stekpannan. Häll ner äggen och vänd runt försiktigt. När äggen har blivit en lös omelett vänd ihop dem med riset och häll över dressingen.
  6. Servera med koriander och jordnötter.