Ugnsbakad rabarber med kardemumma
När du bakar rabarber i ugnen blir den härligt karamelliserad. Här i gott sällskap av ett ”smul” av mandelbiskvier och vaniljglass.

Ingredienser
- 4-5 stjälkar rabarber
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk mortlad kardemumma
- 40 g smör
Till servering
- 2 dl mandelbiskvier
- vaniljglass
- valfri frukt och bär, t ex körsbär och jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala rabarber och skiva fint.
3. Varva rabarber, socker och kardemumma i fyra ugnsfasta små portionsformar och hyvla över smör. Baka i ugnen i 12-15 min.
4. Mortla mandelbiskvier och lägg beskvismulorna i en liten hög på en assiett. Lägg en glasskula i mitten av högen (på så vis ligger den ”fixerad” och halkar inte runt på assietten).
5. Placera ugnsformen med rabarbern på assietten och lägg lite frukt och bär vid sidan av formen och glassen.