Minestrone
Värmande minestrone med purjolök, tärnad pancetta, pasta och strimlad grönkål som toppas med parmesan och äggulor. Klar på bara 4 minuter är det här en perfekt lunch!

Ingredienser (2 personer)
- 6 dl vatten
- 10 cm purjolök eller 1 blekselleristjälk
- 1 msk olivolja
- 100 g pancetta, tärnad
- 1 msk tomatpuré
- 20 g strimlad grönkål eller svartkål
- 1 msk grönsak- eller kycklingfond
- 1 liten vitlöksklyfta, finriven
- ½-1 tsk chiliflakes
- 150 g färskpasta eller kokt pasta
- 2 msk finriven parmesan
- 2 äggulor
Så här gör du:
Tid: ca 4 minuter
- Koka upp vatten i en vattenkokare.
- Strimla purjolök och ev selleri fint.
- Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn pancetta med tomatpuré till en rostad färg.
- Tillsätt det kokande vattnet och lägg i purjolök, selleri och strimlad kål. Tillsätt fond, vitlök och chiliflakes.
- Skär ev pastan i mindre bitar och lägg i soppan.
- Fördela parmesan och äggulor.
Tips! Gott att toppa med en klick pesto.