Minestrone

Värmande minestrone med purjolök, tärnad pancetta, pasta och strimlad grönkål som toppas med parmesan och äggulor. Klar på bara 4 minuter är det här en perfekt lunch!

Ingredienser (2 personer)

  • 6 dl vatten
  • 10 cm purjolök eller 1 blekselleristjälk
  • 1 msk olivolja
  • 100 g pancetta, tärnad
  • 1 msk tomatpuré
  • 20 g strimlad grönkål eller svartkål
  • 1 msk grönsak- eller kycklingfond
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • ½-1 tsk chiliflakes
  • 150 g färskpasta eller kokt pasta
  • 2 msk finriven parmesan
  • 2 äggulor

Så här gör du:

Tid: ca 4 minuter

  1. Koka upp vatten i en vattenkokare.
  2. Strimla purjolök och ev selleri fint.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn pancetta med tomatpuré till en rostad färg.
  4. Tillsätt det kokande vattnet och lägg i purjolök, selleri och strimlad kål. Tillsätt fond, vitlök och chiliflakes.
  5. Skär ev pastan i mindre bitar och lägg i soppan.
  6. Fördela parmesan och äggulor.

Tips! Gott att toppa med en klick pesto.