Nudelsallad med räkor och mango

En snabb, fräsch sallad är vårens bästa lunch. Nudlar, räkor och böngroddar gör den mättande och god.

Ingredienser (2 portioner)

  • 100 g glasnudlar
  • 1 stor omogen mango
  • 1 knipplök, röd eller gul
  • 125 g skalade räkor
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (både blad och stjälk)
  • 1 msk torrostade sesamfrön

Dressing:

  • 2 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sweetchili eller honung
  • ½ tsk sesamolja
  • en skvätt tabasco

Gör så här:

1. Lägg nudlarna i en värmetålig form och häll kokande vatten över. Låt stå 3 min, häll av vattnet och skölj av i kallt vatten.

2. Blanda limesaft, soja, sweetchili, sesamolja och en skvätt tabasco.

3. Skala och skär mangon i tunna strimlor och strimla löken (både lök och stjälk).

4. Vänd ihop nudlar, räkor, mango och lök med dressingen. Vänd ner böngroddarna och toppa med koriander och sesamfrön.

 Tips! 

Du kan också använda färdig Ponzu-dressing.