
Ramen på snabbnudlar
Ramen på snabbnudlar kryddad med ingefära och chiliflakes. Serverad med champinjoner, salladslök, koriander och rester från kylskåpet.
Ingredienser (2 portioner)
- 5 dl vatten
- 150 g risnudlar
- 1-2 salladslökar
- 1,5 msk fond (kyckling, höns eller grönsak)
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk chiliflakes
- 10 g ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 5 champinjoner
- 1/2 kruka koriander
- Matrest du har hemma i kylen (till exempel kokt ägg, stekt kyckling, ugnstekt lax eller tofu)
Så här gör du:
- Koka upp vatten till buljongen. Tillsätt strimlad lök, fond, sesamolja, chiliflakes, riven ingefära och riven vitlök.
- Slå kokande vatten över nudlarna och låt stå i 3 min.
- Strimla champinjoner och hacka koriander.
- Lägg nudlar, champinjoner och valfri rest i en djup tallrik. Toppa med koriander och häll över buljongen.