Ramen på snabbnudlar

Ramen på snabbnudlar kryddad med ingefära och chiliflakes. Serverad med champinjoner, salladslök, koriander och rester från kylskåpet.

Ingredienser (2 portioner)

  • 5 dl vatten
  • 150 g risnudlar 
  • 1-2 salladslökar
  • 1,5 msk fond (kyckling, höns eller grönsak)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 10 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 champinjoner
  • 1/2 kruka koriander
  • Matrest du har hemma i kylen (till exempel kokt ägg, stekt kyckling, ugnstekt lax eller tofu)

Så här gör du:

  1. Koka upp vatten till buljongen. Tillsätt strimlad lök, fond, sesamolja, chiliflakes, riven ingefära och riven vitlök.
  2. Slå kokande vatten över nudlarna och låt stå i 3 min.
  3. Strimla champinjoner och hacka koriander. 
  4. Lägg nudlar, champinjoner och valfri rest i en djup tallrik. Toppa med koriander och häll över buljongen.