
Supersnabb sommartårta
Snabb och smarrig sommartårta i portionsform med jordgubbar, mascarponekräm och aprikosglaze. Eftersom vi använder färdiga muffins som tårtbotten kan du enkelt slänga ihop den här desserten precis innan kaffet.
Ingredienser (4 portioner)
- 4 färdiga muffins
- 1 burk mascarpone (200g)
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljpulver (eller stång)
- 2 msk florsocker (det går bra att ersätta florsockret och vaniljen med vaniljsocker)
- 250 g hallon (eller annat valfritt bär)
- ½ liter jordgubbar
- ½ dl aprikosmarmelad
Så här gör du:
- Smält aprikosmarmeladen i micro ca 10 sekunder (eller värm den i kastrull).
- Vispa ihop mascarpone, grädde, florsocker och vanilj.
- Dela muffins på mitten.
- Mosa ihop hallonen.
- Varva muffins, hallon och mascarponevispet i fyra glas.
- Garnera med jordgubbar.
- Pensla jordgubbarna med aprikosmarmeladen för att få en fin lyster.