Supersnabb sommartårta

Snabb och smarrig sommartårta i portionsform med jordgubbar, mascarponekräm och aprikosglaze. Eftersom vi använder färdiga muffins som tårtbotten kan du enkelt slänga ihop den här desserten precis innan kaffet.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 färdiga muffins
  • 1 burk mascarpone (200g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver (eller stång)
  • 2 msk florsocker (det går bra att ersätta florsockret och vaniljen med vaniljsocker)
  • 250  g hallon (eller annat valfritt bär)
  • ½ liter jordgubbar
  • ½ dl aprikosmarmelad

Så här gör du:

  1. Smält aprikosmarmeladen i micro ca 10 sekunder (eller värm den i kastrull).
  2. Vispa ihop mascarpone, grädde, florsocker och vanilj.
  3. Dela muffins på mitten.
  4. Mosa ihop hallonen.
  5. Varva muffins, hallon och mascarponevispet i fyra glas.
  6. Garnera med jordgubbar.
  7. Pensla jordgubbarna med aprikosmarmeladen för att få en fin lyster.