Feta- och jalapeños-toast med melonsallad

Krispigt nystekt bröd, smält salt ost och saftig söt melon – mer sommarkänsla än så här kan det väl knappast bli?

Ingredienser (2 portioner)

  • 4 skivor levainbröd
  • 1 dl riven ost alt. 1 mozzarella
  • 75 g fetaost
  • ½ dl inlagda jalapeños
  • 1 tomat, i skivor
  • olivolja, till stekning

Melonsallad:

  • ½ cantaloupmelon
  • 1 dl gröna oliver
  • ½ liten rödlök, tunt skivad
  • 1 msk olivolja
  • 20 g rucola
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

1. Smula ner fetaosten i en skål tillsammans med den rivna osten/mozzarellan (riva eller skär i bitar innan du har ner den).

2. Ha i jalapeños (ev. hackad) och blanda ihop allt till en röra.

3. Fördela ostmixen på två av brödskivorna. Toppa med tunt skivad tomat och lägg de andra två brödskivorna ovanpå.

4. Stek mackorna i lite olja i stekpanna. Tryck eller ställ något tungt ovanpå så att de kläms ihop. Stek till fin färg på båda sidor och tills osten har smält.

Melonsallad:

1. Skala och tärna melonen.

2. Blanda med oliver, lök, olivolja, rucola, salt och peppar. Servera till mackan.