Ramensoppa i termos
Ramensoppa med nudlar, svamp och ägg perfekt att förbereda och ta med i termos för en utelunch!

Ingredienser (2 portioner)
- 6 champinjoner eller annan svamp
- 6 dl vatten
- 2 portionspåsar misopasta
- 15 g ingefära, strimlad
- ½-1 tsk chiliflakes
- ev ½ tsk sesamolja
- 200 g nudlar, kokta
- 2 ägg, kokta (gärna med krämig gula)
- 1 salladslök, tunt skivad
- 2 dl frysta sojabönor, tinade
- ev 1 msk torrostade sesamfrön
Gör såhär:
- Skär upp svampen i mindre bitar.
- Mät upp vatten i en kastrull och lägg i misopasta, ingefära, svamp, chiliflakes, vitlök och ev några droppar sesamolja.
- Koka upp buljongen och ta bort vitlöksklyftan.
- Häll upp i en termos.
- Lägg nudlar, skalade och delade ägg, salladslök, sojabönor och ev lite alger i två burkar med lock.
- Häll över buljongen direkt i burkarna när det är dags att äta.
- Strö ev över sesamfrön.
Smaklig måltid!