Ramensoppa i termos

Ramensoppa med nudlar, svamp och ägg perfekt att förbereda och ta med i termos för en utelunch!

Ingredienser (2 portioner) 

  • 6 champinjoner eller annan svamp
  • 6 dl vatten
  • 2 portionspåsar misopasta
  • 15 g ingefära, strimlad
  • ½-1 tsk chiliflakes
  • ev ½ tsk sesamolja
  • 200 g nudlar, kokta
  • 2 ägg, kokta (gärna med krämig gula)
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 2 dl frysta sojabönor, tinade
  • ev 1 msk torrostade sesamfrön

Gör såhär:

  1. Skär upp svampen i mindre bitar.
  2. Mät upp vatten i en kastrull och lägg i misopasta, ingefära, svamp, chiliflakes, vitlök och ev några droppar sesamolja.
  3. Koka upp buljongen och ta bort vitlöksklyftan.
  4. Häll upp i en termos.
  5. Lägg nudlar, skalade och delade ägg, salladslök, sojabönor och ev lite alger i två burkar med lock.
  6. Häll över buljongen direkt i burkarna när det är dags att äta.
  7. Strö ev över sesamfrön.

 Smaklig måltid!