
Palak paneer
Palak paneer är en indisk rätt som består av en spenatgryta med paneerost i. Grytan kryddas med lök, vitlök, ingefära, garam masala och chili. Servera med ett gott naan-bröd.
Ingredienser (2 portioner)
- 2 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk garam masala
- ½ tsk chilipulver
- 2 cm ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- ½ gul lök
- 400 g (1 burk) kokosmjölk
- 1 msk grönsaksbuljong
- ½ tsk salt
- 150 g bladspenat
- 150 små tomater
- 1 paket paneer ost
Så här gör du:
- Stek kryddor och tomatpuré i olja.
- Hacka ingefära, lök och vitlök väl. Låt dem steka med kryddorna i ca 1 min.
- Tillsätt kokosmjölk, buljong och salt. Koka upp.
- Tillsätt ost, tomater och spenat och koka i 1-2 minuter.
- Servera med ett gott bröd.