Libabrödswrap

Matig wrap med hummus, ost och grönsaker i libanesiskt tunnbröd. Enkel, gott och perfekt till lunch!

Ingredienser (1 portion)

  • 1 libanesiskt tunnbröd
  • 2 msk hummus
  • ¼ frp fetaost (ca 35 g)
  • 1 msk finriven parmesanost
  • 2 körsbärstomater
  • 10 g rucola
  • ½ dl oliver
  • 1 dl rostade rotfrukter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • flingsalt och svartpeppar

 

Så här gör du:

1. Skär eller klipp ett snitt från kanten till mitten av brödet.
2. Bred ut hummus på en fjärdedel av brödet.
3. Smula fetaost och strö parmesan över en fjärdedel av brödet.
4. Lägg tomater, ruccola och oliver på en fjärdedel.
5. Täck den sista biten bröd med rostade rotfrukter.
6. Ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen på osten.
7. Ringla balsamvinäger över tomaterna.
8. Börja med att vika ihop brödet från snittet. Vik sedan ihop brödet så att man viker in brödet mellan de olika fyllningarna.
9. Grädda ev mackan i ett mack- eller våffeljärn så den blir varm och osten smälter något.